Меглена Кунева за възпитанието в Парламента: В политиката липсват основни постулати

...
Меглена Кунева за възпитанието в Парламента: В политиката липсват основни постулати
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Ако народните представители престанат да се обиждат, имаме шанс да се придвижим напред

Меглена Кунева за възпитанието в Парламента: 

В политиката липсват съществени постулати на възпитанието. Ако народните представители престанат да се наскърбяват персонално и да се атакуват, имаме късмет да се придвижим напред. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният еврокомисар Меглена Кунева.

Според нея е обикновено да има съдружно съглашение в едно държавно управление с евроатлантически профил, макар явното отвращение на някои от ръководещите сили да признаят, че това е коалиция.

По отношение на кандидатурите на България за нов еврокомисар, Кунев уточни, че в 90% от случаите има по един претендент. Тя акцентира, че е значимо да не се приказва отрицателно за двамата претенденти. Според нея е извънредно значимо бъдещият еврокомисар да е квалифициран и способен по доста тематики.

Кунева направи коментар и на събитията в Русия през миналия уикенд. По думите й Путин се пробва да профилира Русия през погледа на предишното. Обвинението против Пригожин пристигна след изявлението му, че основанията за войната са подправени. Страха, че истината излиза на яве е доста мощен в политическия хайлайф, разясни тя.

Според нея Путин ще се пробва да употребява това от своя позиция и да удари по-силно опозицията и медиите, защото следващата година предстоят избори в страната.

Русия обича да подклажда напрежението и замразените спорове. Явен образец за това са събитията сред Армения и Азербайджан, сподели още Кунева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР